Onderwijs
ATHENEUM

Bij het Beatrix College valt er iets te kiezen! Naast het reguliere atheneum kun je atheneum+ volgen: een pittige en afwisselende opleiding. Bij atheneum+ krijg je extra keuzemogelijkheden: modules zoals Spaans, filosofie, wetenschap & techniek en pr & communicatie. Verder heb je meer ruimte om je eigen invulling te geven. Atheneum+ sluit je af met het reguliere eindexamen van het atheneum. Ben je geslaagd? Na het atheneum en atheneum+ kun je dan doorstromen naar het wo (wetenschappelijk onderwijs) of het hbo (hoger beroepsonderwijs).


Waarom het atheneum of atheneum+ op het Beatrix College?


Omdat jij wat in je mars hebt:

  • Wij dagen je iedere keer opnieuw uit om het beste uit jezelf te halen. Daarom kun je naast het reguliere atheneum kiezen voor atheneum+ of het tweetalig atheneum.
  • We zorgen ervoor dat je genoeg bagage hebt om te beginnen aan je vervolgopleiding en je je kunt redden in de maatschappij. Naast de lessen leer je veel van de culturele, creatieve en sportieve activiteiten die we organiseren.
  • Leerlingen van het Beatrix College hebben veel kennis, zijn zelfstandig en nemen hun verantwoordelijkheid.
  • We streven ernaar om de slagingspercentages boven het landelijke gemiddelde te laten uitstijgen en je te laten slagen op het voor jou hoogst haalbare niveau.Lessentabel


Toelatingseisen


De toelatingseisen voor het atheneum en atheneum+ zijn:

  • Het basisschooladvies is minimaal havo voor de brugklas havo/atheneum en minimaal vwo voor atheneum+.


Meer informatie


Meer weten over onze atheneum- of atheneum+-opleiding? Neem dan voor vragen over de onderbouw contact op met Dhr. T. Heijnen, leshuisdirecteur Onderbouw via 06 - 26953629 of theijnen@beatrixcollege.nl. Neem voor vragen over de bovenbouw contact op met de heer Marc van Dongen, leshuisdirecteur Bovenbouw via 06-28476021 of mvdongen@beatrixcollege.nl.Meeloopmiddagen

Wil je je opgeven voor een meeloopmiddag voor het atheneum? 

Klik hier voor een meeloopmiddag bij havo/atheneum.

Klik hier voor een meeloopmiddag bij atheneum+.Aanmelden


Gebruik voor het aanmelden voor onze atheneum- of atheneum+-opleiding het aanmeldingsformulier.